14 Απριλίου 2013

"Αναδεικνύοντας τον Υμηττό"


Με αφετηρία και τερματισμό την κεντρική πλατεία της πόλης μας διεξήχθη σήμερα 14 Απριλίου ο Αγώνας Δρόμου για όλες τις ηλικίες με την επωνυμία:

 "1ος Δρόμος Ζωής Δήμου Αγίας Παρασκευής" "ΑΝΑΔΕΙΚΝΥΟΝΤΑΣ ΤΟΝ ΥΜΗΤΤΟ – 2013". 



Ο Δήμος Αγίας Παρασκευής και ο Πολιτιστικός και Αθλητικός Οργανισμός Δήμου Αγίας Παρασκευής (ΠΑΟΔΑΠ), προκήρυξε αυτόν τον Αγώνα μετά από την εισήγηση-συνδρομή της Ομάδας Αθλητών Μαραθωνίου Αθηνών, με την επωνυμία «O.R.A.M.A.», και σε συνεργασία με τον Σύνδεσμο Εφέδρων Αξιωματικών Ανατολικής Αττικής. 


Ο Αγώνας περιελάμβανε τρείς διαδρομές και μπορούσε ο κάθε συμμετέχων να επιλέξει αυτή που θεωρούσε κατάλληλη για τον ίδιο. Η πρώτη διαδρομή ήταν ενός χιλιομέτρου, η δεύτερη 2,4 χιλιομέτρων και η τρίτη 14 χιλιομέτρων. Στην πρώτη έλαβαν μέρος μαθητές των Δημοτικών σχολείων της πόλης, στη δεύτερη των Γυμνασίων κυρίως, λίγοι των Λυκείων και ελάχιστοι μεγαλυτέρων ηλικιών.

Χάρτης 3ης διαδρομής
Προκάλεσε έκπληξη και  θαυμασμό η πολύ μεγάλη συμμετοχή στην τρίτη διαδρομή, η οποία ήταν και η δυσκολότερη λόγω της βατότητας (9 χλμ. άσφαλτος και 5 χλμ. χώμα) αλλά και της υψομετρικής διαφοράς που υπήρχε (219 μ. - 460 μ.). Αυτό απέδειξε ότι οι περισσότεροι προτιμούν τις προκλήσεις και αγαπούν τη φύση!!

 Όπως ειπώθηκε κι από τους διοργανωτές: 
"Ο Υμηττός πρέπει να μείνει πάντα πράσινος"