18 Απριλίου 2013

"Εν όψει" σταδιοδρομίας



Παρουσιάστηκε σήμερα στην αίθουσα εκδηλώσεων του σχολείου μας το Πρόγραμμα ημέρας σταδιοδρομίας, το οποίο παρακολούθησαν οι μαθητές των τριών τμημάτων της Γ' Γυμνασίου. 
Στην αρχή προβλήθηκε ένα μικρό Power Point, φτιαγμένο από τους μαθητές με τίτλο "Τι κάνω μετά;", στο οποίο μεταφέρθηκαν κάποιοι προβληματισμοί τους για το αύριο.
Στη συνέχεια έγινε παρουσίαση επαγγελμάτων από προσκεκλημένους επαγγελματίες διαφορετικών χώρων και ειδικότερα:
  • Σπουδές στη Δημοσιογραφία - Το επάγγελμα του δημοσιογράφου, από τη δημοσιογράφο του ΑNT1 κα Μαρία Χούκλη.
  • Σπουδές στην Αθλητική Επιστήμη και το αθλητικό Management. Tο επάγγελμα του γυμναστή και του αθλητικού μάνατζερ, από τον κ Κώστα Μουντάκη, καθηγητή του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου.
  • Το επάγγελμα του Παιδοψυχίατρου, από την κα Έφη Μπάρλου, παιδοψυχίατρο.
  • Σπουδές στην Ιατρική-Το επάγγελμα του γιατρού, από την κα Σίσυ Αναστασοπούλου, ιατρό καρδιολόγο του Σισμανόγλειου Νοσοκομείου.


Τέλος οι μαθητές ενημερώθηκαν για τη Μεταγυμνασιακή Εκπαίδευση στο Γενικό Λύκειο, από την κα Ελισσάβετ Τσαγκουρνού, υπεύθυνη ΚΕΣΥΠ Αγίας Παρασκευής και για τη Μεταγυμνασιακή Τεχνική-Επαγγελματική Εκπαίδευση, από τον κ. Θεόδωρο Μπουρλιάσκο, Δ/ντή του 1ου ΕΠΑΛ Αγίας Παρασκευής.

Οι μαθητές διατύπωσαν ενδιαφέρουσες ερωτήσεις στους ομιλητές και εξέφρασαν το ενδιαφέρον και την αγωνία τους για το επαγγελματικό τους μέλλον στις παρούσες καταστάσεις.


Στην αίθουσα εκδηλώσεων εκτέθηκαν και έργα των μαθητών που είχαν ως θέμα τους διάφορα παραδοσιακά επαγγέλματα.