15 Μαρτίου 2013

Τα πιο εντυπωσιακά καρναβάλια του κόσμου

Με τον τίτλο "Τα πιο εντυπωσιακά καρναβάλια του κόσμου" οι συμμαθητές μας Δημήτρης Τίτος και Τάνια Παπαδοπούλου μας παρουσίασαν σήμερα - δυό μέρες πριν από την τελευταία Κυριακή της Αποκριάς - εικόνες, με την κατάλληλη μουσική υπόκρουση, από τα μεγαλύτερα και πιο ξεχωριστά καρναβάλια που γίνονται ανά την υφήλιο. 

Ρίο Ντε Τζανέιρο, Βραζιλία 
Απλά ό,τι πιο φαντασμαγορικό μπορεί να δει το ανθρώπινο μάτι! Το καρναβάλι του Ρίο δεν θα μπορούσε να μην είναι πρώτο στη σχετική λίστα αφού η καρδιά ολόκληρης της υφηλίου τις ημέρες των αποκριών, χτυπάει εδώ. Samba, salsa, λαμπερά κοστούμια, ατελείωτος χορός και ξεφάντωμα μέχρι τελικής πτώσης.


Βενετία, Ιταλία 
Ένα από τα πιο μεγαλοπρεπή και ρομαντικά καρναβάλια είναι αυτό της Βενετίας, με παράδοση αιώνων μιας που χρονολογείται από τον 11ο αιώνα, όπου εορταζόταν επί 2 περίπου μήνες. Σήμερα πάνω από 3.000.000 επισκέπτες πηγαίνουν στη Βενετία για να θαυμάσουν τα υπέροχα κοστούμια και τις μάσκες.  
Ένα από τα σημαντικότερα events είναι ο διαγωνισμός για την καλύτερη μάσκα που γίνεται το τελευταίο Σαββατοκύριακο του Καρναβαλιού.


  Νίκαια, Γαλλία 
Οι παρελάσεις του καρναβαλιού διοργανώνονται από το 1876. Η  φημισμένη «Μάχη των Λουλουδιών» είναι μια από τις πιο φαντασμαγορικές εκδηλώσεις. Ο Βασιλιάς Καρνάβαλος πρωταγωνιστεί παντού, αυτός οδηγεί τις παρελάσεις και τους χορούς.


Πάτρα, Ελλάδα 
Πατρινό καρναβάλι για πάντα! 
Δε θα μπορούσαμε να μην το συμπεριλάβουμε στα καλύτερα του κόσμου.Μια κοσμογονία χρωμάτων, χορού, καλλιτεχνικής έκφρασης, δημιουργικής φαντασίας που ξεσηκώνει κάθε φορά όλη την πόλη, από την μια άκρη της ως την άλλη. Μετρά 180 χρόνια ιστορίας. 


Κολονία, Γερμανία  
Το καρναβάλι της Κολωνίας είναι ένα από τα δημοφιλέστερα και πιο παράξενα καρναβάλια της Ευρώπης. Κάθε χρόνο στις 11/11, στις 11:11 ξεκινά πρώιμα η καρναβαλική περίοδος στην Κολονία, όπου κάτοικοι και τουρίστες, ξεχύνονται στους δρόμους και κατακλύζουν τις πλατείες.


Τενερίφη, Κανάρια Νησιά 
Σ' αυτόν τον εξωτικό προορισμό κορυφαία εκδήλωση κατά την εορταστική αυτή περίοδο είναι η ανάδειξη της βασίλισσας που σηματοδοτεί και την έναρξη του ασταμάτητου γλεντιού! Οι δρόμοι γύρω από το λιμάνι πλημμυρίζονται από μελωδίες και χορευτές της salsa, δίνοντας τον ρυθμό για τρελό ξεφάντωμα! Το καρναβάλι της Τενερίφης είναι από τα πιο φημισμένα και μάλιστα κάποιοι το κατατάσσουν δεύτερο σπουδαιότερο μετά από εκείνο του Ρίο.

Λουκέρνη, Ελβετία 
Το καρναβάλι της Λουκέρνης μπορεί να μην είναι τόσο διάσημο όσο άλλα καρναβάλια, ωστόσο  είναι εξίσου ζωντανό και κεφάτο και σίγουρα ξεχωριστό. 
Κι αυτό γιατί οι κάτοικοι σηκώνονται από τις 5 τα χαράματα για να υποδεχτούν τον Fritschi, το σύμβολο του καρναβαλιού της Λουκέρνης και τη συνοδεία του.

 Ριέκα, Κροατία 
Ο δήμαρχος παραδίδει τα κλειδιά της πόλης στον «Αρχηγό του Καρναβαλιού» και ξεκινά επίσημα το καρναβάλι. Η παράδοση θέλει τους κατοίκους της Ριέκα να φορούν μάσκες με άσχημες μορφές και να κάνουν θορύβους για να διώξουν τις κακές δυνάμεις και να καλέσουν την άνοιξη.

 Νέα Ορλεάνη, ΗΠΑ 
Αποκορύφωμα των εορτασμών είναι η λεγόμενη Αμαρτωλή Τρίτη, Mardi Gras, η τελευταία Τρίτη πριν από τη νηστεία της Σαρακοστής, όπου όλοι τρώνε κρέας. Η Λεωφόρος του Αγίου Καρόλου είναι ο κύριος δρόμος των παρελάσεων του Καρναβαλιού.  Οι παρελάσεις, οι χοροί και οι πανηγυρισμοί στη Νέα Ορλεάνη γίνονται με πρωτοβουλία και έξοδα των κατοίκων της.